fredag den 6. august 2010

Nye trends i den teknologiske udvikling påvirker også projektledelsen

Konsulenthuset McKinsey, der arbejder globalt med rådgivning af store virksomheder og institutioner har i sin forskningsenhed samlet 10 trends i teknologierne og diskuterer så konsekvenserne for virksomhederne.
Trend 1: "Co-creating" - direkte input fra brugerne
Første af de 3 trends drejer sig om at begrebet "co-creating" - dvs udvikling i samarbejde med kunderne og andre interessenter nu kan lade sig gøre i gennem små webcommunities. Eksemplet er Proctor& Gamble der tilbyder opinionsledende mødre at diskutere nye produkter. Teknologien er nu så forenklet at både hvad angår adgang og, moderation at udviklingspårojekterne kan benytte input direkte herfra 
Trend 2: De sociale netværk bliver til organisationen
Næste trend drejer sig om at virksomhederne kan etablere og udnytte sociale netværk internt organisationen for at forbedre processer og og produkter. Der er eksempler på at store virksomheder etablerer platformene til sociale netværk og stimulerer til diskussion her for at opfange talent og ideer.  For projektlederen kan dette netværk blive en del af arbejdsformen.
Trend 3: Samarbejdsplatforme giver muligheder for samarbejde i stor skala
Den tredie trend drejer som om at virksomhederne kan opstille platforme som Wikis, videokonference, chat mv internt og opnå at der samarbejdes globalt og at kompetencer og talent udnyttes ikke kun i den snævre lokale gruppe, men bredt ud i hele organisationen. For projektlederen er der nye teknologier, der skal beherskes.

Forskerne fortæller at netværk og samarbejde ikke kommer bare ved hjælp af teknologien. Der skal en forståelse igennem kortlægning af netværkene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar